#5 – Bali – Oppdatering om å komme oss hjem eller ikke i disse Convid 19 tider.

Tenkte siden jeg skrev litt om dette tidligere her at jeg ville gi dere en oppdatering om hva som skjer med oss her nede og ferien vår.

Når jeg skrev det tidligere innlegget var saken en helt annen enn nå og det var ingen anmodninger til at vi skulle komme hjem. Men vlirustilstanden har nå eskalert hjemme i Norge og Erna Solberg med regjering, UD og helsedirektoratet har endret mening.

Så hva gjør vi?

Nyter en rolig tid på stranden mens viruset herjer hjemme.

Jag vet noen for det første synes det er galskap at vi i det hele tatt reiste. Derfor la meg ta det fra starten;

Vi bestilte denne turen lenge før avreise dato og siden ingen av oss (hverken du eller jeg) har en krystallkule som forteller oss hva som vil skje i fremtiden, kunne ingen vite om hvor hardt dette utbruddet ville ramme oss.

Vi hadde avreise til Bali og Indonesia 8 mars, på dette tidspunktet var viruset en realitet. Men det var ingen restriksjoner om å reise og mitt ferie sted var så langt uberørt av viruset.

Så etter at vi hadde vært her noen dager begynte alle nyheten å komme om hvordan Convid 19 spredde seg og at vi alle måtte ta forhåndsregler. Disse fulgte vi selvfølgelig og her nede var det så langt ingen tilfeller. Det er kun ett fåtall som går med maske på grunn av frykt og eller er var det ingen tegn til fare.

Så kom den store nyheten om at alle Nordmenn var ønsket hjem igjen for å hindre spredning og for å hjelpe til med denne dugnaden. Erna Solberg sto å forklarte at de ikke kunne befale noen hjem, men de kom med sterke anbefalinger. Vi skulle også bli kompensert for utgifter vi hadde. Helsepersonell fikk også forbud om å reise ut. Dette gjelder så vidt jeg vet så langt mens jeg skriver dette til 14 april i første omgang.

Så hva da med oss her nede, vi er jo på ferie og jeg er i tillegg helsepersonell. Vel fakta er at jeg reiste ned før livsviktig helsepersonell fikk forbud om å reise og sannheten er at uansett når jeg kommer meg hjem havner jeg i karantene i 14 dager. Derfor er det lite som jeg får gjort angående å være behjelpelig med å få Norge til å gå rundt i ihvertfall to uker frem i til.

Men hva da med å komme oss hjem. Vel for å si det som det er har vi prøvd å få kommet oss hjem før og vi har vært i kontakt med alle instanser.

Det første vi gjorde etter statsministerens tale var å kontakte reiseselskapet. Der kom vi ikke igjennom, men vi søkte på siden deres etter informasjon. På sidene deres sto det ved nåværende tidspunkt at vi ikke fikk noe kompensasjon for å reise hjem på grunn av frykt. Dette ble først kompensert om UD krevde oss hjem, noe de selv sier de ikke har noe myndighet til å si. Men vi fikk til slutt en melding fra forsikringsselskapet i går om at vi ville få det allikevel nå på grunn av utviklingen. Det vi måtte gjøre var å kontakte reiseselskap og fly for å endre billetter og velge av samme type som vi allerede hadde bestilt.

Greit nok ikke sant?

Vel….. Nei……

Vi ringte deretter KLM som er flyselskapet vi har billetter hos og de tok heller ikke telefonen. Deretter gikk vi inn på sidene deres for å finne informasjon på lik linje som hos forsikringen. Der sto det at vi ville få gjort om på billettene, men vi måtte gjøre dette via reiseselskapet vårt som vi hadde bestilt reisen igjennom. Før vi slo oss helt til ro med dette, gjorde vi ett siste forsøk hos KLM. Vi reiste nemlig til flyplassen i håp om å få hjelp ved å snakke med noen ansikt til ansikt. Dette lot seg ikke gjøre og hele dette forsøket ente med retur til hotellet.

Fra her begynte vi å kontakte TUI. Først ringte vi uten hell og som andre forsøk søkte vi også her på nett. Der sto det at så samt vi ikke hadde fått noe melding om ny avreise gikk alt som planlagt. Dette slo vi oss ikke helt til ro med og jeg ente opp med å skrive mail, på veggen til Facebook siden deres og på messenger. Fra her gikk det neste 2 døgn før vi fikk svar som følger;

Vi forstår at dere som er ute på reise er urolige. Norske statsborgere har rett til innreise i eget land. Dere trenger ikke bekymre dere for å ikke få komme hjem <3 Så langt går returen deres til oppsatt tid, men blir det forandringer, vil vi kontakte dere på SMS.

Ha en riktig god ferie videre!

Mvh, Stine TUI.

Så slik er altså ståa her nede, vi kommer oss rett og slett ikke hjem med det første. Og som dere nå ser over er det ikke for at vi ikke har prøvd. Mere en dette får vi rett og slett ikke gjort og vi må bare forholde oss til disse svarene.

Derfor så fremt vi ikke får noen ny beskjed blir vi å nyte ferien så lenge som vi kan, vel viten om at det venter 14 dager karantene på oss når vi kommer tilbake til Kristiansund. Her nede merker vi ingen ting til Corona viruset annet enn at det på lik linje som hjemme preger nyhetsbilde. Det går ett fåtall mennesker rundt med maske, men denne prosentandelen er minimal. Alle restauranter og andre uteplasser har Antibac stående ved disken og renslighet er ved den høyeste prioritert.

Hverken Odd Arild eller jeg har noen symptomer eller er dårlige, så det er heller ingen fare med oss.

Selvfølgelig føler vi med deg og dine der hjemme i Norge og vi tenker på dere og følger nøye med på utviklingen. Men frem til vi nå får noe ny avreisedato har vi bestemt oss for å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi nyter ferien, får med oss noen opplevelser og ellers bare slapper av ved bassengkanten eller på stranden. Vi kan ikke sitte her nede å kun leve i frykt over hva sommar skjer, vi er fastlåst her nede og gjør derfor det beste ute av en situasjon vi ikke rår noe over.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg