Ørret bakt i butterdeig

Lyst på noe til middag som smaker like godt som det ser ut som på bilde? I såfall anbefaler jeg deg å teste dette her. 🙂

Ørret bakt i butterdeig.

Ingredienser du trenger;

  • 2 ørretfiler uten skin og bein.
  • 2 plater med butterdeig.
  • 1 egg.
  • Salt.
  • Pepper.
  • Olje.
  • Rømme.
  • Fersken.
  • Pommes Frites.

Fremgangsmåte;

  1. Del fisken opp i biten og stek den lett i litt olje (dette for ekstra smak) og krydder med salt og pepper.
  2. Sett stekovnen på 200 grader over og undervarme.
  3. Skjær en firkant i butterdeigen, ca. 1 cm inn fra kanten. Ikke skjær helt gjennom.
  4. Pensle butterdeigen med egg og stek i ovnen i 15 minutter.

    Slik ser eskene ut når de er penslet med egg og kun stekt.

  5. Ta butterdeigsplatene ut av ovnen. La dem avkjøle i noen minutter og løft så ut litt av den øverste butterdeigen i midten, slik at det blir plass til resten av ingrediensene i midten.
  6. Fordel ørretterningen i butterdeigeskene.
  7. Stek i noen minutter til butterdeigen er gyllen og ørreten er stekt, men fortsatt har en rosa kjerne.

    Stek alt litt til. Selv stekte jeg det sammen med pommes fritesen.

  8. Server varme sammen med pommes frites, rømme og fersken.

Håper dette smaker like godt til deg som det gjorde for oss. 🙂

Bon appetit!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg