Ostekake med sjokolade og kaffe

Så var det tid for å fortelle om en ny kake, denne gangen en ostekake som til og med jeg likte. 🙂 Tro meg, det sier litt for jeg er rimelig kritisk på ostekake, men denne er virkelig god. 🙂

Det var ett lite treff i mc klubben forrige tirsdag i uke 47 og derfor fikk kjærest med seg denne. Nok en gang en stor hit hos gutta i klubben, så jeg kan ikke klage.

Det som er så kjekt med denne er også det at du slipper å steke den og derfor går det mye fortere å lage den.

Ostekake med sjokolade.

Ingredienser til bunnen;

  • 250 gram knust Digestive kjeks.
  • 100 gram smeltet smør.
  • 3 ss nesquik.
  • 0.5 ts salt.

Ingredienser ostefyllet;

  • 400 gram romtemperert nøytral philadelphia smøreost.
  • 100 gram mørk sjokolade.
  • 100 gram hvit sjokolade.
  • 100 gram sukker.
  • 3 dl kremfløte.
  • 5 ss sterk kaffe.
  • 1 ts vaniljesukker.

Ingredienser til toppen;

  • 100 gram sjokolade.
  • Litt sterk kaffe til den er passe flytende.

Fremgangsmåte;

  1. Knus kjeks fint i en pose.
  2. Rør inn nesquick og salt.
  3. Smelt smøret og bland inn den tørre massen.
  4. Fordel massen i en 20 – 22 cm rund form og sett den i kjøleskapet til bunnen er stivnet.
  5. Smelt sjokolade på lav varme i mikrobølgeovn og la den avkjøles.
  6. Pisk kremfløten lett.
  7. Pisk romtempererte kremost med sukker.
  8. Bland den smeltede sjokoladen inn i kremosten. Om du vil kan du dele opp her og så lage en blanding med lys og en blanding med mørk sjokolade.
  9. Bland så inn pisket kremfløte.
  10. Helt til slutt rør inn den kalde kaffen.
  11. Hell ostekremkremen i formen over kjeksbunnen, lager du lys og mørk hver for seg tar du en og en skje.
  12. Sett kaken kjølig 3-4 timer eller til dagen etter.
  13. Smelt så sjokoladen til pynten i mikrobølgeovnen, her kan du lage mønster. Men jeg blandet den med litt kaffe og helt alt over kaken når det var lunket. Satte den så inn i kjøleskapet igjen og lot den stå til at var stivnet.

Da er det bare å invitere nabo eller famile på kaffe og nyte ett godt kakestykke.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg