Rettferdig løsning på farmen?

Ja, jeg gledet meg i går til Farmen episoden hvor det endelig skulle bli noen konesekvenser. Hele 7 deltakere har faktisk jukset, brutt regler og utsatt andre for smitte.

Hele 7 deltakere av 11.

Hele 7 deltakere som kun tenker på seg selv og ingen andre inne på gården.

Programleder Mads Hansen kommer inn og gir de en fortjent skjennepreken og forteller om hvilke konsekvenser dette får for deltakerene. Lekene er avlyst og en må forlate gården med en gang, men hvem det blir skal deltakerene selv bestemme via en kamp. Han sier han går til porten og venter på den som taper selve kampen.

Dette medfører til at det er Nils Kvalvik trekker seg frivillig for å spare de andre for kamp og ønsker de at en av de andre skal ville. Dette sier mye om han som mann og hvilket hjerte han har. Han tar rett og slett konsekvensene for alle andre mens flere av de andre oppfører seg som små unger der de sitter. Ja, han trekker seg på grunn av ett dødsbudskap han har fått som er en del av grunnene. Men er det riktig mann som forlater gården?

Nils, en mann med ett stort hjerte. Han tar ansvaret og konsekvensene at regelbruddet til alle deltakerene.

Nei, vet du hva! Det er ikke riktig. Ja, han er mann med stor M som tar ansvar  – det er det ingen som kan ta fra han. Men……

Det er hele 7 deltakere som har utsatt de 4 andre deltakerne, produksjonen og programlederen for smitte. Her burde konsekvensene vært mye mye større.

Som Mads Hansen sier;

 • For 100 hundre år siden herjet det en pandemi i landet, nå i 2020 har vi en tilsvarende situasjon med Convid19. Derfor har vi hatt vedlig strenge regler for å unngå smitte på gården og de reglene har noen av dere brutt. Dere har forlatt gården, dere har oppsøkt andre gårder, dere har hatt kontakt med utenforstående, dere har mottatt mat og drikke of dere har med det utsatt gården for risiko. Farmen er ikke ett fengsel, det er tusenvis av søkere som dere er plukket ut blant. Dere er her av egen fri vilje, skjønner dere det?

Her burde alle 7 ha blitt sendt ut, de som allerede er stemt hjem pluss de på Torpet burdet fått kommet inn. Selvfølgelig skal slik ha konsekvenser og hvordan spesielt Wiktoria viser hvor sitt sann jeg ved å takle dette dårlig. Om hun synes at det er så trist at Nils trekker seg, kunne hun ha dratt selv.

Pluss når ho blir valgt so førstekjempe så oppfører hun seg rett og slett som en liten drittunge. En må faktisk velges til førstekjempe og det er storbonden rett og velge den hun eller han selv mener.

De har alle meldt seg på en konkurranse hvor de alle vet hva de går til. Det handler om å være i isolasjon på en gård til en står igjen som vinner. Det er kamp for tilværelsen på godt og vondt.

I tillegg til alt over her synes jeg faktisk at de som ikke har brutt reglen burde blitt fredet oguansett utfall ikke kan bli valgt til andrekjempe denne uken.

Da synes jeg konsekvensene begynner å bli riktige, den mest rettferdige skal ville og de som har sittet å spist masse mat og ringt hjem – vel de stille sterkere til kamp da både kroppen og hodet har fått mere næring enn en av de andre fire.

Det er sjeldent jeg har en formening om hvem som bør ryke før det i det hele tatt er valgt andrekjempe. Men denne uken er fortjener Wiktoria og ryke, om hun stikker av med seieren og vinner hele farmen har helt feil person vunnet farmen i mine øyne.

Sist men ikke minst. All ære til deg Mads Hansen som programleder for å sette ned foten, men du burde sparket fra deg enda hardere. Jeg synes minst 5 av deltakerne slapp for billig unna. Nils trakk seg og Wiktoria er første kjempe så de har alt fått føle det på kroppen. Men det burde de 5 andre også få gjøre.

 

 

2 kommentarer
  1. Jeg er hjertens enig med deg. De burde kle seg som det var i 1920, og oppleve sult og slit som det var da. Wictoria håper jeg ryker ut! Nils tok ansvaret, og den mannen har et stort hjerte.

   1. Tror mange er enige med oss. Og slik e forsto det så kunne de ikke sende alle ut siden nye må eventuelt i karantene og slikt. Men i min matte, tre på torpet og tre har røket ut så langt. Så om en måtte ut på grunn av straff er det likevel seks de kunne ha byttet og sendt ut alle juksemakerne.
    Det er iallfall slik jeg ser på det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg