Risgrøt til middag, ofte tenker en grøt med mandel i på julaften eller kanskje grøt sammen med litt spekemat. Vi har ikke akkurat så mange middager med grøt igjennom året, men noen ganger er det litt godt. Så da ble det det til middag i går, men som vanlig var det for mye grøt til to personer så rester ble brukt i kveld.
Ett barndomsminne hos meg er når vi fikk servert lapper av risgrøt til kvelds og i kveld var kvelden for å gjenoppleve dette kjære barndomsminne.
Ingredienser;
- 5 dl. rest av risgrøt.
- 3 spiseskjeer sukker.
- 1 dl. hvetemel.
- 0,5 teskje kardemomme.
- 3 store egg.
- En klype salt.
- Litt smør til steking.
Fremgangsmåte av røren;
- Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, salt, hvetemel, kardemomme og egg.
- Bland godt sammen, til en jevn røre. Den kan godt stå å svelle litt i 30 minutter.
Steking;
- Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne.
- Snu dem når røren er stivnet på overflaten.
Disse kan serveres med så mangt; pisket fløte, rømme, syltetøy av en hver smak, frukt og bærblanding osv. Fantasien og lysten er hva som stopper deg!
Selv så serverte jeg de med litt godt bringebærsyltetøy. 🙂
0 kommentarer