Verdens beste eplekake

Varm eplekake med iskrem på! Høres det fristende ut?

Vel i så fall kan jeg friste med denne. Vi har nemlig deler av hagen full av epler og vi liker å bruke de istedenfor at de råtner bort. Vel, kanskje mest kjæresten da han er veldig glad i eplekake.

Denne kaken har jeg også bakt flere av de siste uken og delt med venner, kollegaer, familie og nå gutta i mc klubben te kjæresten.

Alle har så langt skrytt masse og sagt at den er helt fortreffelig å spise. Derfor tenke å dele oppskriften med deg også.

Nystekt varm eplekake rett fra ovnen.

Ingredienser;

  • 3 egg.
  • 300 gram sukker.
  • 2 ts vaniljesukker.
  • 2 ts kardemomme.
  • 2 ts kanel.
  • 1 ts nellik.
  • 300 gram mel.
  • 2 ts bakepulver.
  • 300 gram smør.
  • 10 til 15 epler fra hagen eller så mange som du selv ønsker, denne er stappfull av epler.

Fremgangsmetode for røren;

  1. Smelt smør og sett til side slik at det blir romtemperert.
  2. Skrell eplene og del de opp i båter.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  4. Ha i vaniljesukke, kardemomme, kanel og nellik.
  5. Ha i melet og bakepulveret.
  6. Ha tilslutt oppi smøret.

Legg røre og epler annen hver gang i en rund form på ca. 24 til 26 cm. Selv får jeg 3 lag av hver og brukte 15 epler på denne kaken, 5 epler per lag. Men dette er epler fra egen hage og de er ikke like store som de du får kjøpt på butikken.

Jeg har laget denne med 3 lag epler og tre lag med røre. Tilsammen brukte jeg 15 hageepler.

Stek midt i ovnen i ca 45 grader på 220 grader eller til den er gjennomstekt. Dette kan variere mye fra ovn til oven, så viktig å følge med.

Håper du har lyst til å prøve den og fortell meg gjerne hva du synes etterpå. 🙂

Nyt den og kos deg sikkelig nå som høsten setter inn med sine stormer. 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg