Verdens beste eplekake

Varm eplekake med iskrem på! Høres det fristende ut?

Vel i så fall kan jeg friste med denne. Vi har nemlig deler av hagen full av epler og vi liker å bruke de istedenfor at de råtner bort. Vel, kanskje mest kjæresten da han er veldig glad i eplekake.

Denne kaken har jeg også bakt flere av de siste uken og delt med venner, kollegaer, familie og nå gutta i mc klubben te kjæresten.

Alle har så langt skrytt masse og sagt at den er helt fortreffelig å spise. Derfor tenke å dele oppskriften med deg også.

Nystekt varm eplekake rett fra ovnen.

Ingredienser;

  • 3 egg.
  • 300 gram sukker.
  • 2 ts vaniljesukker.
  • 2 ts kardemomme.
  • 2 ts kanel.
  • 1 ts nellik.
  • 300 gram mel.
  • 2 ts bakepulver.
  • 300 gram smør.
  • 10 til 15 epler fra hagen eller så mange som du selv ønsker, denne er stappfull av epler.

Fremgangsmetode for røren;

  1. Smelt smør og sett til side slik at det blir romtemperert.
  2. Skrell eplene og del de opp i båter.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  4. Ha i vaniljesukke, kardemomme, kanel og nellik.
  5. Ha i melet og bakepulveret.
  6. Ha tilslutt oppi smøret.

Legg røre og epler annen hver gang i en rund form på ca. 24 til 26 cm. Selv får jeg 3 lag av hver og brukte 15 epler på denne kaken, 5 epler per lag. Men dette er epler fra egen hage og de er ikke like store som de du får kjøpt på butikken.

Jeg har laget denne med 3 lag epler og tre lag med røre. Tilsammen brukte jeg 15 hageepler.

Stek midt i ovnen i ca 45 grader på 220 grader eller til den er gjennomstekt. Dette kan variere mye fra ovn til oven, så viktig å følge med.

Håper du har lyst til å prøve den og fortell meg gjerne hva du synes etterpå. 🙂

Nyt den og kos deg sikkelig nå som høsten setter inn med sine stormer. 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg