Varm eplekake med iskrem på! Høres det fristende ut?
Vel i så fall kan jeg friste med denne. Vi har nemlig deler av hagen full av epler og vi liker å bruke de istedenfor at de råtner bort. Vel, kanskje mest kjæresten da han er veldig glad i eplekake.
Denne kaken har jeg også bakt flere av de siste uken og delt med venner, kollegaer, familie og nå gutta i mc klubben te kjæresten.
Alle har så langt skrytt masse og sagt at den er helt fortreffelig å spise. Derfor tenke å dele oppskriften med deg også.
Ingredienser;
- 3 egg.
- 300 gram sukker.
- 2 ts vaniljesukker.
- 2 ts kardemomme.
- 2 ts kanel.
- 1 ts nellik.
- 300 gram mel.
- 2 ts bakepulver.
- 300 gram smør.
- 10 til 15 epler fra hagen eller så mange som du selv ønsker, denne er stappfull av epler.
Fremgangsmetode for røren;
- Smelt smør og sett til side slik at det blir romtemperert.
- Skrell eplene og del de opp i båter.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Ha i vaniljesukke, kardemomme, kanel og nellik.
- Ha i melet og bakepulveret.
- Ha tilslutt oppi smøret.
Legg røre og epler annen hver gang i en rund form på ca. 24 til 26 cm. Selv får jeg 3 lag av hver og brukte 15 epler på denne kaken, 5 epler per lag. Men dette er epler fra egen hage og de er ikke like store som de du får kjøpt på butikken.
Stek midt i ovnen i ca 45 grader på 220 grader eller til den er gjennomstekt. Dette kan variere mye fra ovn til oven, så viktig å følge med.
Håper du har lyst til å prøve den og fortell meg gjerne hva du synes etterpå.
Nyt den og kos deg sikkelig nå som høsten setter inn med sine stormer.
Nam, nam :p Den så kjempegod ut :p Eplekake er kjempegodt
Takk for at du delte oppskriften
Ønsker deg en kjempefin onsdag <3
Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
Ja, bare gøy å dele når de blir så godt mottatt av alle.
Pluss e det jo minst like gøy å bake når en får det te. 