Dag 7 i karantene – Fluffige Japanske Melkeboller

Våknet opp til God morgen Norge i dag hvor de fortalte at nordmenn baker som aldri før. Dette er jo i grunn ikke rart, noe må vi jo finne på i disse dager hvor vi ikke kan leve som normalt. Dette gjelder i hvert fall meg siden jeg lever i karantene. I dag er siste dag i første uke av karantene og den feires med disse herlighetene. Japanske melkeboller er laget på ett spesielt vis som gjør de ekstra fluffige.

Fluffige Japanske Melkeboller

Ingredienser

  • 450 gram hvetemel.
  • 3,5 dl melk.
  • 125 gram sukker.
  • 75 gram smør.
  • 1 halv pakke tørrgjær.
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype salt.
  • Litt maisenna.
  • Litt melis.

Fremgangsmåte (noen bilder under som viser litt);

  1. Begynn med tangzong-jevningen med å ha 40 gram hvetemel og 2 dl melk i en liten bolle over middels varme (skal aldri koke). Avkjøl jevningen til romtemperatur.
  2. Tilsett resten av de tørre ingrediensene pluss resten av melken og bland alt godt sammen. (Deigen skal være litt mer klissete enn vanlig).
  3. Strø litt mel på benken og ha deigen på benken. Spre den ut litt og tilsett det romtempererte smøret. Kna inn smøret til deigen er myk og god å jobbe med. (Du kan teste deigen ved å strekke i den, sprekker den er den ikke ferdig eltet).
  4. Sett deigen til heving i ca. 1 time til dobbel størrelse.
  5. Ha deigen på bakebordet med litt mel. Del opp deigen i 12 like store deler (mine veide 90 gram hver, ja jeg brukte vekt siden jeg er ett petimeter) og trill de runde. Sett di i en bakeform med bakepapir og la de etterheve i ca. 45 minutter.
  6. Strø på litt  maisenna på toppen.
  7. Stek de på 180 grader med over og undervarme midt i ovnene i 12 til 15 minutter.
  8. Strø på litt melis over når de kommer ut av ovnen.
Tangzong
Deigen klar til heving runde 1.
Deigen er hevet til dobbelt størrelse etter ca. 1 time.
Deigen ferdig hevet og klar til å jobbes med.
Deigen er myk og elastisk å jobbe med.
Del deigen opp i 12 evner. Min veide 90 gram hver.
La de etterheve i ca. 45 minutter og strø over litt maisenna.
Stek de midt i ovnen.

Bollen er litt blekere enn vanlige boller, men om du ønsker mere farge på de kan du pensle de med ett egg før du strør på maissena.

Fluffige Japanske Melkeboller

Strø over litt melis i det de kommer ut av ovnen og sett til avkjøling. Når de har passe temperatur at du klarer å ta i de eller når de er kalde er de klare til å nytes.

Disse smaker like godt varme som kalde og de holder seg luftige lengre enn vanlige hveteboller.

4 kommentarer
      1. Så gøy. Her e det nå den eneste oppskriften vi bruker på boller. Variere bare med om de skal være enkle, ha på fyll eller bare dekorere toppen. Håper ungene dine liker de. 😃

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg