Våknet opp til God morgen Norge i dag hvor de fortalte at nordmenn baker som aldri før. Dette er jo i grunn ikke rart, noe må vi jo finne på i disse dager hvor vi ikke kan leve som normalt. Dette gjelder i hvert fall meg siden jeg lever i karantene. I dag er siste dag i første uke av karantene og den feires med disse herlighetene. Japanske melkeboller er laget på ett spesielt vis som gjør de ekstra fluffige.
Ingredienser
- 450 gram hvetemel.
- 3,5 dl melk.
- 125 gram sukker.
- 75 gram smør.
- 1 halv pakke tørrgjær.
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 1 klype salt.
- Litt maisenna.
- Litt melis.
Fremgangsmåte (noen bilder under som viser litt);
- Begynn med tangzong-jevningen med å ha 40 gram hvetemel og 2 dl melk i en liten bolle over middels varme (skal aldri koke). Avkjøl jevningen til romtemperatur.
- Tilsett resten av de tørre ingrediensene pluss resten av melken og bland alt godt sammen. (Deigen skal være litt mer klissete enn vanlig).
- Strø litt mel på benken og ha deigen på benken. Spre den ut litt og tilsett det romtempererte smøret. Kna inn smøret til deigen er myk og god å jobbe med. (Du kan teste deigen ved å strekke i den, sprekker den er den ikke ferdig eltet).
- Sett deigen til heving i ca. 1 time til dobbel størrelse.
- Ha deigen på bakebordet med litt mel. Del opp deigen i 12 like store deler (mine veide 90 gram hver, ja jeg brukte vekt siden jeg er ett petimeter) og trill de runde. Sett di i en bakeform med bakepapir og la de etterheve i ca. 45 minutter.
- Strø på litt maisenna på toppen.
- Stek de på 180 grader med over og undervarme midt i ovnene i 12 til 15 minutter.
- Strø på litt melis over når de kommer ut av ovnen.
Bollen er litt blekere enn vanlige boller, men om du ønsker mere farge på de kan du pensle de med ett egg før du strør på maissena.
Strø over litt melis i det de kommer ut av ovnen og sett til avkjøling. Når de har passe temperatur at du klarer å ta i de eller når de er kalde er de klare til å nytes.
Disse smaker like godt varme som kalde og de holder seg luftige lengre enn vanlige hveteboller.
De så utrolig gode ut
Smaker himmelsk godt og er like luftige og gode dagen etterpå.
Spennende nå lager jeg de og håper barna vil like de
Så gøy. Her e det nå den eneste oppskriften vi bruker på boller. Variere bare med om de skal være enkle, ha på fyll eller bare dekorere toppen. Håper ungene dine liker de.